Aisapari

Verkkoluennolle osallistui reilut 30 luontoliikunnan edistäjää. Luennon diat löytyvät TÄSTÄ LINKISTÄ. Kiitos, jatketaan kehittelyä!

------------

Matkailutoimijat, ulkoilureittien ylläpitäjät ja kaikki luontoliikunnasta ja -matkailusta kiinnostuneet kutsutaan yhteiseen verkkotilaisuuteen perjantaina 27.3. klo 12 alkaen.

Tilaisuus on maksuton ja siihen voi liittyä tässä linkissä:

https://meet.google.com/voe-rgfm-deh

Selaimena tulee olla joko Chrome tai Firefox (Microsoft Edgellä liittyminen ei välttämättä onnistu).

Liittyessä tulee viesti "Pyydä lupaa liittyä kokoukseen" - sitä klikataan ja Johannes päästää mukaan. Ennakkoilmoittautumisia ei tarvita. Pistä kalenteriin siis perjantai 27.3. klo 12-14!

Johannes Sipponen Ellare Oy:stä esittelee luontomatkailun digitaalista alustaa, Outdooractive-sovellusta.

- Outdooractive on Euroopan suurin luontomatkailualusta, joka mahdollistaa matkailullisen tiedon (reitit, käyntikohteet, nähtävyydet, majoitus, tuotteet yms.) tuottamisen ja jakamisen omiin ja kansainvälisiin kanaviin. Tuotettu sisältö näkyy Outdooractiven laajassa kansainvälisessä verkostossa ja lisäksi esim. alueen yrittäjät, yhdistykset ja kunnat pystyvät näyttämään tuotetun tiedon suoraan omilla sivuillaan. Näin karsitaan turhaa päällekkäistä työtä, kun laajasti näkyvää sisältöä hallinnoidaan yhteistyössä yhdestä paikasta. Outdooractiven avulla voi myös toteuttaa näyttävän ja helppokäyttöisen matkailusivuston alueellisena yhteistyönä. Outdooractive on Visit Finlandin strateginen markkinointikumppani Keski-Euroopan luontomatkailumarkkinoilla.

Esittelyssä kuulemme, miten alue ja sen eri toimijat voisivat hyödyntää Outdooractivea.

Sähköisiä sovelluksia on markkinoilla useita, mutta nyt saadaan perusteellinen selko tästä vaihtoehdosta.

- Tavoitteena on päästä jollain aikataululla valitsemaan koko aluetta parhaiten palveleva sovellus, johon kaikki voivat sitoutua täydentämään omilla kohteillaan ja palveluillaan - yhteinen näkyvyys on markkinoinnin perusedellytys.

Järviseudun matkailun master planissa linjataan seudun kärkitekijöiksi luonto ja geologia. Alueellinen yhteistyö matkailun kehittämisen parissa ulottuu Ähtäristä Evijärvelle ja Kauhavan Kortesjärvelle saakka. Yhteisenä nimittäjänä on Kraatterijärven seutu, Lappajärven ainutlaatuinen syntyhistoria ja alueelle suunniteltava geopark.


Luontomatkailun suosio kasvaa, sisältöä tarvitaan!

Poikkeustilanne on nostanut entisestään lähiluonnon merkitystä. Luonnosta haetaan voimaa ja mielenrauhaa eikä ulkomaille tällä hetkellä edes haaveilla.

Ehkä nyt poikkeustilan aikana on matkailutoimijoilla ja luontokohteiden ylläpitäjillä/rakentajilla aikaa kehittää sisältöä myös sähköistä markkinointia ajatellen.

Aisapari kokoaa perustietoa kohteista "arkistoon" intolinkki.net-sivulle. Täältä kohteet ja reitit talletetaan myöhemmin myös yhteiseksi markkinointialustaksi valittavalle foorumille. Jos huomaat puuttuvia kohteita tai korjattavaa, vastaa LOMAKKEELLA tai soita 0400 239 359.