Aisapari

Vuosittain kylät, yhdistykset, koululaiset ja yksittäiset kuntalaiset osallistuvat perinteiseen kevätsiivoukseen. Kiitos kaikille siitä! Jokaisella käsiparilla on merkitystä. Muistathan, että tienvarsia siivotessa ja keskustan pihaalueilla poliisi suosittaa käyttämään huomioliivejä.


Alajärven kaupunki järjestää siivoustalkoot 1.5 – 7.5. Kokoa oma ”joukkueesi” ja lähtekää ulos siivoustalkoihin ja nauttimaan keväisestä luonnosta. Jätesäkkejä saa hakea perjantaihin 5.5. klo 12 saakka teknisestä toimesta. Lisätiedot www.alajarvi.fi/node/321. Yhteyshenkilö Pentti Yli-Olli, 044 2970 226, pentti.yli-olli(a)alajarvi.fi

Vimpelin kunnan työntekijät haastavat yritykset ja yhteisöt osallistumaan ”100 hyvää tekoa Vimpelissä Vimpelin hyväksi”. Siivoamme roskakasat ja tienvarret 1.5 – 7.5. Jätesäkkejä saa perjantaihin 5.5. klo 12 saakka teknisestä toimesta. Lisätiedot www.vimpeli.fi/node/99. Yhteyshenkilö Yrjö Koivukoski 044 4659 775 yrjo.koivukoski(a)vimpeli.fi

Lappajärvellä siivoustalkoot pidetään 2.-6.5. Jätesäkkejä voi hakea kunnan teknisestä toimistosta ja täydet säkit jätetään bussipysäkille tai muuhun helposti havaittavaan paikkaan, keruu on toukokuun toisella viikolla. Lisäksi kylätoimikunnat voivat osallistua Maisemateko-kilpailuun: ilmoita ympäristösihteerille mitä maisematöitä kylä on tehnyt. Kilpailuaika toukokuun loppuun saakka, ympäristölautakunta valitsee voittajan.

Lapualla ei ole erillistä kampanjaa, mutta samaan tapaan toivotaan kaupungin asukkaiden kaikille kylillä pistävän tienoot ja tienvarret kuntoon äitienpäivään mennessä.

Evijärvellä toteutetaan ohjelmallinen kevätsiivoustempaus 5.-6.5. Koululaiset aloittavat jo perjantaina ja lauantaina kaikki pääsevät siivoamaan! Aloituspamaus klo 10-12 kunnantalon pihassa ja Vasikka-aholla Sopulan pihassa. Tarjolla makkaraa, mehua, jätesäkkejä ja siivoushanskoja. Keskustassa roskasäkit kerätään pois jo lauantaina, kylillä viikolla 19. Lisätiedot: 4H Hanna Honkaniemi p. 040 541 3873, kunta Sanna Syrjälä p. 040 769 9659 ja Aisapari Kylille Katriina Kojola p. 040 733 0978. Lisätietoa facebooktapahtumasta: Ympäristö yhdessä siistiksi - Siivouspäivä Evijärvellä!

Kauhavan kaupunki järjestää viikolla 18 perinteisen roskienkeruuviikon, jolloin kutsutaan asukkaita siistimään yhdessä yleisiä alueita. Jätesäkkejä saa noutaa Kauhavan kaupungintalolta sekä Alahärmän, Kortesjärven ja Yihärmän palvelutoimistoista. Roskalavoja on Alahärmässä ja Kortesjärvellä S-markettien pihissa, Kauhavalla K-Supermarket Kauppatien pihassa sekä Ylihärmässä palvelutoimiston parkkipaikalla. Lisätietoja puutarhuri Sari Isoniemi puh. 0400 272 848.