Aisapari

Luonto innostaa ihmisiä liikkumaan. Luonnossa liikkuminen tuottaa myös merkittäviä terveysvaikutuksia ja tekee ihmisistä jopa onnellisempia. Jo 10 minuutin oleilu luonnossa saa verenpaineen laskemaan ja 20 minuutin retki mielialan kohenemaan.

Outdoor Leader – Aisaparin reitit, on kansainvälinen hanke, jonka tavoitteena on edistää Aisaparin alueen retkeilyreittien ja luontopolkujen paikallista kehittämistä. Hankkeessa on mukana seitsemän suomalaista ja kaksi ruotsalaista Leader-ryhmää. Aisaparin lisäksi hankkeessa ovat mukana Varsinais-Suomen Leader-ryhmät, I samma båt, Jokivarsikumppanit, Ravakka, Varsin Hyvä ja Ykkösakseli, Leader Pyhäjärviseutu Satakunnasta sekä ruotsalaiset Leader-ryhmät Mittskåne utveckling ja Sjuhäräd.

Hankkeessa haetaan uusia ideoita reitistöjen ylläpitäjille yhteistyössä hankekumppanien kanssa ja näiden alueille suuntautuvilla opinto- ja tutustumismatkoilla.

Toiminnallisuuden, palvelutason, tuotetarjonnan ja markkinoinnin parantamisen toivotaan lisäävän reittien tunnettuutta ja kasvattavan suosiota myös alueelle saapuvien matkailijoiden keskuudessa.

Koronatilanne on hieman rajoittanut opinto- ja tutustumismatkojen toteuttamista. Hanke jatkuu tämän vuoden loppuun. Suomalaiset yhteistyökumppanit ovat koonneet yhteisen videon, johon on koottu makupaloja yhteistyökumppaneiden alueella sijaitsevista luontoretkeilykohteista. Hankkeen merkeissä tuotettiin yhteinen video, joka löytyy Outdoor Leader luontomatkailuvideo 2020 -nimellä.

Aisaparin alueelta videossa esitellään Särkijärven lenkki Evijärveltä. Särkijärven lenkki löytyy kokonaisuudessaan Aisaparin Youtube-kanavalta Särkijärven lenkki 2020-nimellä. Särkijärven lenkki on Särkijärven kosteikon ympäri kulkeva noin viiden kilometrin pituinen luontoreitti. Videon luontopolusta kuvasi Anselmi Ylitalo.


Elokuun 29. päivä on Suomen luonnon päivä. Päivää voisi juhlistaa lähtemällä luontoon, vaikka Särkijärven lenkille.