Aisapari

Kolmas FinEst Bändileiri järjestettiin Alahärmässä 17.-18. kesäkuuta. Leirillille osallistui kaikkiaan 50 nuorta Aisaparin alueelta, Savosta ja Saarenmaalta. Iältään leiriläiset olivat 9-15-vuotiaita.

FinEst Bändileiri on kolmivuotinen hanke, jossa mukana ovat Leader-ryhmät Aisapari ja Mansikka sekä käytännön järjestelyissä Järvilakeuden kansalaisopisto sekä Sisä-Savon kansalaisopisto Suomesta sekä Leader-ryhmä Saarte Koostöökogu Saarenmaalta Virosta. Aikaisemmin vastaavat leirit on järjestetty Saarnmaalla ja Suonenjoella.

Kansainvälisen bändileiri-hankkeen tarkoituksena on ensisijaisesti tutustuttaa leiriläiset eri kulttuureihin, tutustuminen tapahtuu sujuvasti musiikin kautta, musiikin kieli on kansainvälinen. Opetuskielenä oli englanti. Sujuvasti leiriläiset puhuivat englantia, suomea ja viroa, kaikki tulivat ymmärretyiksi.

Soittamisen lomassa puuhattiin muutakin mukavaa. Tehtiin yhteinen maalaus, pelattiin jalkapalloa ja vierailtiin Hillinkylässä Vanhan Välimäen riihellä, jossa päästiin leikkimään tutustumisleikkejä Kansantanssiryhmä Väkitukon ohjauksessa. Satu Lumiaho kertoi kanteleesta, asia täydensi Maija Pokela, joka myös soitti kanteletta. Hillinkyläiset olivat mukana hengessä paistamalla makkaraa.

Virtuaalileiri Evijärvellä

FinEst bändileirin seuraava yhteinen toimintamuoto on virtuaalileiri lauantaina 23. marraskuuta. Samaan aikaan leiri pidetään myös Suonenjoella ja Saarenmaalla, joissa kaikissa tehdään äänityksiä ja kootaan musiikista yhteinen kooste.

Virtuaalileiri järjestetään Evijärven koulukeskuksessa. Soittamisen ja musiikin äänityksen lisäksi tehdään musiikkivideoita! Leirille voi vielä ilmoittautua Järvilakeuden kansalaisopiston kautta puhelimitse p. 050 4711 555 tai verkossa tässä osoitteessa

https://www.opistopalvelut.fi/jarvilakeus/course.php?l=fi&t=7291

Leirin hinta on 20 euroa, hintaan sisältyy ruokailu.


Kesäkuussa leireiltiin Alahärmässä ja marraskuussa verkossa. Hankkeen päätösleiri on ensi kesänä Saarenmaalla.