Aisapari

Ranskalaisia vieraita Aisaparin alueella

Thermopolis Oy:n ja Suomen Metsäkeskuksen toteuttaman kansainvälinen FRANSU – bioenergian monet mahdollisuudet -kehittämishankkeen ranskalaiset yhteistyökumppanit olivat vierailulla Aisaparin alueella 29.-31.1. Vierailulle saapui kymmenen hengen ryhmä, jotka edustivat Bretagnessa sijaitsevaa Dinan Agglomération -nimistä kehittämisyhdistystä, alueen uusiutuvan energian edistämisosuuskuntaa sekä Normandiassa sijaitsevaa kansallispuistoa.

Vierailun aikana tutustuttiin Aisaparin alueella sijaitseviin lämpölaitoksiin ja yrityksiin, kuten Veljekset Ala-Talkkari Oy:hyn. Lapualla järjestettiin myös pienimuotoinen seminaari, jossa vieraat kuulivat mm. lapualaisista yrityksistä, Thermopolis Oy:n muista hankkeista sekä Metsään.fi-palvelusta.

Ranskalaiset vieraat olivat hyvin tyytyväisiä vierailuun, ja kokemuksia ja tietämystä uusiutuvasta energiasta päästiin jakamaan puolin ja toisin. Tämän hankkeen kautta Bretagnen ja Aisaparin alueella toimivat yrittäjät ja muut toimijat saavat hyvän tilaisuuden luoda uusia kontakteja myös kansainvälisellä tasolla.