Aisapari

Lehtimäen Rannankylällä vietetiin Avoimet kylät -teemapäivänä kyläyhdistyksen 20-vuotisjuhlaa. Kylällä on vauhti päällä muutoinkin, sillä yhdistys on vastikään ostanut itselleen Suninsalmen rannalla olevan entisen kaupparakennuksen.

Investointeja on suunnitteilla myöskin piha-alueelle. Kyläyhdistys on hakenut Aisaparilta rahoituksen lasten monitoimikiipeilypaikan rakentamiseen.

Rannan puuhapaikalla halutaan parantaa alueen viihtyisyyttä ja vetovoimaa entisestään. Lasten leikkipaikan lisäksi tulee istutuksia ja pöytä-/penkkiryhmiä.

Kirppareita ja riuhtaasuja

Avoimet kylät -teemapäivän merkeissä pidettiin Aisaparin alueella tusinan verran tapahtumia. Evijärvellä pidettiin yli kolmenkymmenen kohteen pihakirppiskierros.

Kirppistapahtuma oli myöskin Lehtimäellä, Lappajärven Tarvolassa ja Alahärmässä kotiseututalolla riuhtaasujen yhteydessä. Pernaan kylällä pyöräiltiin ja bongailtiin siltoja, ja Lapuan Kauhajärvellä pidettiin lettukahvilaa ja illalla tanssittiin. Alajärven Kaartusella pidettiin kyläpäivää, Evijärven Väinöntalolla kehruukurssia, Lappajärven Onnentuvalla puuhailtiin koirien parissa ja Alajärven Luoma-aholla pidettiin taideleiriä.

Toivottavasti kylät muistavat myös videoinnin ja osallistuvat neljättä kertaa järjestettävän kyläelokuvafestivaalin kilpailuun. Tänä vuonna on ensi kertaa jaossa rahapalkinto! Katso lisää www.kylaelokuva.fi.