Aisapari

Aisaparin hallitus on sitonut vuoden 2016 rahoituskehyksen esityksillään. Seuraavan kerran hakemuksia käsitellään marraskuun kokouksessa.

ELY-keskuksen laillisuustarkastuksia ja rahoituspäätöksiä tehdään koko ajan, ja ruuhkaa saadaan vähitellen purettua. Hakijat voivat nopeuttaa käsittelyä tekemällä hakemukset huolellisesti ja toimittamalla pyydetyt täydennykset nopeasti. Yleisiä puutteita hakemuksissa ovat:

- hakemusten allekirjoitukset: jos hakijatahon säännöissä sanotaan, että organisaation nimen kirjoittaa kaksi nimenkirjoittajaa, on hakemuksessa oltava silloin kaksi allekirjoitusta - ja tietenkin henkilöiltä, joilla on voimassa oleva nimenkirjoitusoikeus

- Maankäyttöoikeudet: maanomistajien luvat ja oikeuden rekisteröinti. Esim. reitistöjen rakentamisessa rahoituspäätöstä ei tule, ennen kuin nämä ovat kunnossa. Hakemusta ei kannata edes jättää, ennen kuin maanomistajien kanssa on sopimukset tehty

- Rakentamisen liitteet: pääpiirustukset, ammattilaisen tekemät kustannuslaskelmat, hintatason selvitykset. Tarvittavat liitteet on lueteltu hakulomakkeen lopussa.

- Yhdistyksen rekisteritiedot eivät ole ajantasalla: Ilmoitus on tehtävä sekä yhdistysrekisteriin (PRH) että verohallinnon YTJ-rekisteriin. Nämä pitäisi myös tarkistaa ennen hakemuksen jättämistä.