Aisapari

Aisaparin alueella kokonaismyöntövaltuudesta on jonkin verran yli puolet sidottuna jo tehdyillä päätöksillä. Myönteisiä päätöksiä oli kesäkuun alkupuolella yhteensä 125 kpl.

Rahoitukselle on ollut siis todellista kysyntää. Kun myöntövaltuuksia vuonna 2014–2015 jaettiin, jätti Maa- ja metsätalousministeriö n. 7,5 milj. € valtuutta jakamatta, jotta se voitaisiin myöhemmin kohdentaa ryhmille, joissa ohjelman toteutus on edennyt hyvin. Tuo edellä mainittu summa tulee jakoon v. 2018, lisäksi vuonna 2019 n 2,3 milj. € sekä v. 2020 mahdollisesti vielä jopa 12 milj. €. Aisaparilla on aikomus myös lisärahoituksia hakea, toki se edellyttää toiminta-alueen kunnilta lisää vastinrahoitusta EU:n ja valtion rahoituksen lisäksi. Lisärahoituksesta on kuntien kanssa neuvoteltu ja pyyntö lisärahoituksen myöntämisestä käsitellään hallituksissa tai valtuustoissa kevään aikana tai viimeistään elokuussa.

Hankkeiden toteutukset etenevät kuin juna, myös maksuhakemukset toimivat joustavasti tällä hetkellä. Kuitenkin alkusyksystä on tulossa tietojärjestelmien muutoksista johtuen pidempi tauko niin hankkeiden päätöksentekoon, kun maksuhakemustenkin käsittelyyn. Hyrrä-järjestelmä on kokonaan poissa käytöstä 17.8.–4.9.

Vuoden 2017 kolmas Aisaparin hakujakso kehittämishankkeille on 1.6.–30.10.2017. Hakemuksia siis otetaan vastaan tuolla ajanjaksolla ja seuraava kehittämishankkeiden käsittely hallituksessa on marras- joulukuun vaihteessa. Yritysrahoitushakemuksia otetaan vastaan jatkuvasti ja niitä käsitellään jokaisessa kokouksessa.

Aisapari toivottaa kaikille hyvää kesää ja mukavia uintikelejä, nyt kun nämä lämpimät säät vihdoin rantautuvat tänne Suomeenkin. Muistakaahan osallistua myös juhlavuoden Suomi 100 -tapahtumiin, niistä löytyy varmasti kaikille jotakin kiinnostavaa.

Mervi Niemi-Huhdanpää

toiminnanjohtaj