Aisapari

Jos Aisaparin vuoden 2016 tapahtumat, monisivuisen vuosiraportin sijaan, tiivistäisi kahteen sanaan, olisivat nuo sanat yksinkertaisuudessaan: Hei hulinaa!

Monenlaisissa asioissa ehdittiin olla mukana, mutta monta mielenkiintoista asiaa jäi vielä toteutumatta, mutta eihän Roomaakaan rakennettu yhdessä päivässä eli tänä vuonna jatketaan niissä asioissa, joihin ei viime vuonna ehditty.

Aisaparin alue on kokonaisuudessaan ollut mielettömän aktiivinen. Hakemuksia on vastaanotettu runsaasti, eripuolilta aluetta. Sekä yritykset että yhteisöt ovat olleet innokkaasti mukana, joka päivä törmää toinen toistaan mielenkiintoisempiin hankeideoihin ja ihmisiin. Alueen kehittämisen sydän ovat kaikki ne tulevaisuuden positiivisesti näkevät ihmiset ideoittensa takana, valmiina pistämään itsensä likoon tähän ”byrokratiapyykkiin”.

Vuoden 2016 loppuun mennessä saatiin kuin saatiinkin yhteensä 100 hankepäätöstä, kuten viime vuoden viimeisessä tiedotteessa vähän uumoiltiinkin. Tammikuun lopussa valmistui julkaisu, jossa esiteltiin myönteisen päätöksen saaneet hankkeet, joita oli yhteensä 93. Vuoden 2015 lopussa saadun toimintarahapäätöksen lisäksi saatiin yritystuista myönteisiä päätöksiä 24, kehittämishankkeista 36 ja yleishyödyllisistä investoinneista 32.

Aisaparin myöntövaltuus vuoden 2016 lopussa oli ELY-keskuksen käsittelyn jälkeen sidottu 93 %, mutta Aisaparin hallitus oli sitonut käytettävissä olevat hankevarat 100 %:sti. Onneksi uusi myöntövaltuus saatiin heti vuoden alussa ja päätöksenteko onkin jo alkanut. Tällä hetkellä hankepäätöksiä on yhteensä 121.

Tässä alkuvuoden aikana on Aisaparin hallitus tehnyt päätökset jo Juhlavuosi 2017 ja Pikkolo IV -teemahankkeista, uusia yritystukipäätöksiä on tehty kymmenkunta ja kehittämishankkeista sekä yleishyödyllisistä investoinneista yhteensä 15 uutta päätöstä. Hankehakemuksia vastaanotetaan jatkuvasti. Yritystukia käsitellään myös jokaisessa kokouksessa, mutta muut hankkeet tulevat hallituksen käsittelyyn valintajaksoittain. Seuraava valintajakso päättyy huhtikuun lopussa ja vuoden kolmas valintajakso lokakuun lopussa.

Hankkeiden lisäksi meno ja meininki tulee jatkumaan tämän vuoden aikana myös muissa merkeissä. Tulossa on hankekiertueita, messuja, kylä- ja teemailtoja ja muun muassa ne kaikki Juhlavuosi 2017 -tapahtumat.

Lähde mukaan, tavataan kylillä!

Mervi Niemi-Huhdanpää

toiminnanjohtaja