Aisapari

Kauhavan Mäenpään kylätalon pihamaalla ollut huvimaja on saanut väistyä uuden grillikodan tieltä. Huvimaja oli jo huonokuntoinen ja vähällä käytöllä.

Grillikota on jatkoa kyläyhdistyksen leikkipuistohankkeelle. Leikkipuistohanke on saanut rahoituksen Aisaparilta. Kun leikkipuiston suunnitelmia hieman muutettiin, saatiin rahat riittämään myös grillikotaan. Lisäksi leikkipuistoon hankittiin vielä yksi pienempi karuselli ja trampoliini. Kylätalolle asennettiin myös turvakamerajärjestelmä.

– Grillikota on aina avoinna ja kaikkien käytössä. Kyläyhdistyksen hallitus on päättänyt, että kodassa käytetään vain grillihiiliä. Kota pysyy siistimpänä ja grillihiilten käyttäminen on paloturvallisempaa, toteaa kyläyhdistyksen puheenjohtaja Simo Aaramaa.

Kotaan mahtuu istumaan 21 ihmistä.

–Paikallisuus ja pitkäikäisyys olivat perustelut, kun lähdimme grillikotaa hankkimaan. Päädyimme Maanhongan toimittamaan grillikotaan, lisää Aaramaa.

–Leikkipuistoidean saimme kun kokosimme kylätalolle nuoret perheet palaveriin. He toivoivat leikkipuistoa ja vastasimme heti haasteeseen. Katsoimme, että se on hanke, jonka pystymme toteuttamaan. Leikkipuisto on ollut jo nyt kovassa käytössä, ja entistä mukavampi on tulla leikkipuistoon ja syömään eväitä grillikotaan. Myös kylätalolla pidettyjen juhlien ja tapahtumien aikana lapset ovat viihtyneet leikkipuistossa.

Kauhavan Mäenpäässä juhlistettiin grillikodan avajaisia.