Aisapari

Suurin osa maahanmuuttajista asuu kaupungeissa. Maaseudulla on kuitenkin tarjota elämisen mahdollisuuksia myös maahanmuuttajille. Euroopan pakolaiskriisin myötä myös maaseutualueilla on otettu aktiivinen rooli niin tulijoiden sijoittamisessa kuin kotouttamisessakin.

Kotoutuminen maaseudulle on hieman erilaista kuin kaupunkiin; osaksi vaikeampaa, osaksi helpompaa. Miten maaseudulle asettuminen voitaisiin tehdä vielä helpommaksi ja houkuttelevammaksi – sitä lähtevät selvittämään Aisaparin johdolla 16 Leader-aluetta Suomessa, Ruotsissa, Saksassa ja Itävallassa.

Maahanmuuttajien kotoutuminen maaseudulle -hankkeen tarkoituksena on koota yhteen maaseudulla kehitettyjä hyviä kotouttamiskäytäntöjä. Tavoite on levittää niitä edelleen kokeiltavaksi ja kehitettäväksi.

Maaseudulla kotouttamistyötä tekevät muodostavat verkoston, jossa voidaan keskustella ideoista ja kehittää uusia. Verkostoituminen tapahtuu neljän järjestettävän seminaarin lisäksi verkossa. Hankkeen tulokset julkaistaan myös verkossa, jotta niitä voidaan hyödyntää mahdollisimman laajasti.

Hanketta koskeva yhteistyösopimus allekirjoitettiin Ruotsissa, Hallandissa marraskuussa, ja hankkeen toiminta alkaa tammikuussa. Ensimmäinen seminaari järjestetään Itävallassa maaliskuussa.

Mukaan verkostoon pääsee ilmoittamalla yhteystietonsa Eeva Arpalalle sähköpostilla eeva.arpala@aisapari.net

Yhteistyösopimusta allekirjoittamassa Ulla Kallio, Leader Ravakka (vas), Stefan Niemermoser, Leader Regio3, Hannah Kath, Leader Hoch-Sauerland ja Marion Echardt, Leader Halland.