Aisapari

Kauhavalla, Ojutjärventien varrella sijaitseva Kauhavan invalidit ry:n toimintakeskus Lehtopirtti on pessyt kasvonsa. Lehtopirtin kunnostus on toteutettu Aisaparin hankkeena.

– Talkootunteja on kertynyt kaikkiaan noin 800. Aktiivisessa ydinporukassa meitä on ollut kymmenkunta henkeä, kertoo Kari Luostari.

– Kirvesmiestä emme meinanneet saada millään. Maksoin junalipun ja ylöspidon Nurmijärvellä asuvalle serkulleni ja hän tuli meille useiden viikkojen ajaksi tekemään talkoolla kirvesmiestöitä, kertoo Kauhavan invalidien puheenjohtaja Seppo Lamminniemi.

Lehtopirtin historia juontaa juurensa vuoteen 1974, jolloin rakennettiin päärakennus, jossa sijaitsi myös sauna. Hanketta vietiin eteenpäin useassa vaiheessa, mutta viime vuosina toiminta on ollut hiljaisempaa. Kun rakennusta oltiin jo myymässä, havahduttiin yhdistyksessä sen kunnostamiseen.

Kunnostus alkoi piha-alueen raivaamisella. Rakennusten edustat ja käytävät on laatoitettu, rakennukset on lasipuhallettu ja maalattu, ovia uusittu ja aittarakennukseen on tehty tuuletusikkunat. Aittarakennukseen ja päärakennukseen on tehty uudet kuistit. Kaikessa rakentamisessa on huomioitu esteetön liikkuminen.

Kauhavan invalidit ry:llä on 135 jäsentä. Lehtopirtille jäsenet kokoontuvat viettämään yhteistä aikaa, pelaamaan bingoa ja laulamaan karaokea. Syyskuun alkupuolella oli avoin hengellinen tilaisuus.

Yhdistys vuokraa kokoustiloja myös ulkopuolisille. Majoitustiloja vuokrataan ensisijaisesti invalidijärjestöjen jäsenille. Vuodepaikkoja on kaikkiaan 12.

Ossi Anttila (vas.), Jari Mikkilä, Seppo Lamminniemi, Kari Luostari, Irja Ruotsala ja Veikko Ruotsala ovat tyytyväisiä Kauhavan Invalidit ry:n Lehtopirtillä tehtyyn remonttiin.