Aisapari

Milloin olet viimeksi nähnyt ankkoja, kanoja, vasikoita, lehmiä, lampaita, hevosia? Nämä ja paljon muuta pääsee näkemään lauantaina 14.9. kello 10-15, kun yksitoista tilaa eri puolilla Kauhavaa avaa ovensa yleisölle.

Lauantai 14.9. on valtakunnallinen Osta tilalta -päivä.

- Kauhavan lähiruokaretkeilyn päätarkoituksena on tutustua paikalliseen ruokatuotantoon, palveluihin ja kyliin, kertoo Aulikki Salo Härmänmaan 4H-yhdistyksen Läheltä lautaselle -hankkeesta. Kannattaa lähteä liikkeelle koko perheen voimin!

Tilan tuotteiden ja eläinten lisäksi näytteillä on traktoreita ja työkoneita eri aikakausilta. Joillakin tiloilla on myös puffetti ja muuta myyntiä.

Tempaukseen osallistuvat tilat:

Lakeuden Juurespakkaajat Oy , Tapaninkuja 15, Ylihärmä: Myynnissä porkkanaa, punajuuria, sipulia, valkosipulia, hunajaa, kananmunia, erilaisia kaalia

Kujasen ratsutila, Köykkärintie 316, Voltti: hevosia, poni, lampaita, karitsoja, kanoja.

Kevätrinteen lammastila, Kotirinteentie 24, Voltti: lampaita ja karitsoja.

Maaseutumajoitus Valontupa Alapääntie 90, Perkiömäki: laitumella laiduntava emolehmäkarja, maaseutumajoituspalvelu. Myynnissä Korven kotileipomon tuotteita. Puffetissa myynnissä makkaraa / salaattia / keittoruoka sekä leivonnaisia paikan päällä nautittavaksi. Pihlajanmarjakoristeita ym.

Viita-ahon lammastila, Pietarsaarentie 749, Kortesjärvi: lampaita ja 4kk:n ikäisiä karitsoja.

Ylikosken tila, Ylikoskentie 569, Peltotupa: sonnivasikoita

Räpylätori, Kontiaisentie 63, Purmojärvi: ankkoja ja sorsia. Tuotteita voi varata ja hakea myöhemmin.

Kari Salo, Salontie 10, Peltotupa: Kari Salon ja Sakari Huhdanpään entisaikojen traktoreita ja työkoneita eri aikakausilta.

Höpönassunpesä, Sikamäentie 13-14, Kosolankylä: kahvio ja mökkikirppis. Edullisilla hinnoilla myytävää laidasta laitaan.

Kosolan talli, Isoonmaantie 21, Kosolankylä: paikalla klo 10-13. Hevostila.

Huhtalan tila, Vähälahdentie 21, Jylhä: luomulypsykarjatila, hevosia.

Kohteiden sähköinen kartta löytyy tapahtuman facebookista ja sivulta intolinkki.net/lahiruokaretkeily.

Härmänmaan 4H-yhdistyksen yhteistyökumppaneina päivän järjestelyissä ovat Aisaparin Kylille-hanke, paikalliset MTK-yhdistykset ja Hankkija. Tapahtumapäivän lisäksi Osta tilalta! -päivä järjestää kuvakilpailun häshtägillä #elämystilalla.

Tämä kuva on Höpönassunpesältä.