Aisapari

Lähde mukaan Outdoor Leader – Kansainvälisen patikkareitistöjen kehittämishankkeen retkille!

Outdoor Leader on kansainvälinen hanke, jonka tavoitteena on edistää Aisaparin alueen retkeilyreittien ja luontopolkujen paikallista kehittämistä. Tämä toteutetaan mm. hakemalla mallia Ruotsista ja muualta Suomesta reittien toiminnallisuuden, palvelutason, markkinoinnin, ylläpitomallien ja kansainvälistymisen kehittämiseen. Hankkeen kohderyhmään kuuluvat Aisaparin alueella sijaitsevat retkeilyreitit ja luontopolut sekä niiden parissa toimivat paikalliset yritykset, yhdistykset, kunnat ja reittien käyttäjät. Hanke toteutetaan yhteistyössä neljän suomalaisen ja kahden ruotsalaisen Leader-ryhmän kanssa.

Hankkeen aikana järjestetään yhteensä neljä yhteistä retkeä: kaksi Suomessa ja kaksi Ruotsissa. Viime vuoden opintomatkat järjestettiin elokuussa Varsinais-Suomeen ja  lokakuussa Ruotsiin Boråsin lähistölle (raportti tässä linkissä). Seuraavaksi suunnataan Skåneen huhtikuulla. Ilmoittaudu mukaan tai kysele lisätietoja Aisaparilta puh. 0400 239 359, sähköpostilla kylille@aisapari.net tai paivi.kultalahti@aisapari.net. Retken ohjelma löytyy tässä linkissä.

Aisaparin alueelle suuntautuva opintomatka on luvassa elo-syyskuun vaihteessa.

Opintoretket ovat mainio tilaisuus päästä näkemään paikan päälle, miten reittien kehittäminen muualla Suomessa ja Ruotsissa toteutetaan. Samalla pääsee myös kuulemaan asiantuntijoiden esittelyitä ja vinkkejä omien reittien ja luontopolkujen kehittämiseen. Lähde mukaan!


Aisaparin alueeltakin löytyy monia mielenkiintoisia reitteja, tämä kuva on  Hanhivuoren maisemista Kortesjärven ja Lappajärven väliltä. Muita kohteita löytyy esimerkiksi tästä linkistä.