Aisapari

Lähde mukaan Outdoor Leader – Kansainvälisen patikkareitistöjen kehittämishankkeen retkille!

Outdoor Leader on kansainvälinen hanke, jonka tavoitteena on edistää Aisaparin alueen retkeilyreittien ja luontopolkujen paikallista kehittämistä. Tämä toteutetaan mm. hakemalla mallia Ruotsista ja muualta Suomesta reittien toiminnallisuuden, palvelutason, markkinoinnin, ylläpitomallien ja kansainvälistymisen kehittämiseen. Hankkeen kohderyhmään kuuluvat Aisaparin alueella sijaitsevat retkeilyreitit ja luontopolut sekä niiden parissa toimivat paikalliset yritykset, yhdistykset, kunnat ja reittien käyttäjät. Hanke toteutetaan yhteistyössä neljän suomalaisen ja kahden ruotsalaisen Leader-ryhmän kanssa.

Hankkeen aikana järjestetään yhteensä neljä yhteistä retkeä: kaksi Suomessa ja kaksi Ruotsissa. Ensimmäinen retki järjestetään nyt elokuussa Varsinais-Suomeen ja seuraava retki järjestetään lokakuussa Ruotsiin Göteborgin lähistölle. Kyseiselle Ruotsin retkelle voi jo alustavasti ilmoittautua mukaan tai siitä voi kysellä lisätietoja Aisaparin kansainvälisyyskoordinaattori Ellinoora Takalalta, sähköpostitse: tnc@aisapari.net tai soittamalla puh. 0400 152 171.

Retket ovat mainio tilaisuus päästä näkemään ihan paikan päälle, miten reittien kehittäminen muualla Suomessa ja Ruotsissa toteutetaan. Samalla pääsee myös kuulemaan asiantuntijoiden esittelyitä ja vinkkejä omien reittien ja luontopolkujen kehittämiseen. Lähde siis mukaan!

Aisaparin alueelta löytyy mielenkiintoisia reitteja, tämä kuva on  Hanhivuoren maisemista Kortesjärven ja Lappajärven väliltä.