Aisapari

Värikkäinä hehkuvien lehtipuiden ja pihlajanmarjojen lisäksi varmoja syksyn merkkejä ovat paikallislehdissä näkyvät ilmoitukset yhdistysten syyskokouksista ja vuosittain järjestettävä Aisaparin kyläviikko. Perinteisesti Aisaparin kyläviikko on venähtänyt useamman viikon mittaiseksi, niin tänäkin vuonna. Ensimmäiset tapahtumat alkavat jo 21.10. Ylihärmässä ja Lehtimäellä. Kyläviikkorupeama päättyy isänmaallisesti Jääkärin äitee -näytelmän ensi-iltaan Ylikylän nuorisoseuralla Kortesjärvellä 18.11.

Aisaparin syyskokous pidetään kylätalo Metsossa Lehtimäell, 26.10. klo 19 alkaen. Tervetuloa kuuntelemaan ja kommentoimaan Aisaparin suunnitelmia vuodelle 2018 sekä vaikuttamaan tehtäviin henkilövalintoihin.

Juhlavuosi 2017 -hankkeen tilaisuuksia on kesän ja syksyn aikana järjestetty eri puolilla aluetta ja vielä muutamia tulossa. Ylihärmässä katsotaan taaksepäin ja muistellaan esitettyjä lastennäytelmiä, Luoma-aholla tavataan elokuvan merkeissä ja Lehtimäellä järjestetään oma seminaari. Järvilakeuden opisto musisoi yhteislaulujen merkeissä vielä useampaan kertaan syksyn aikana.

Kyläviikolla on tänä vuonna myös useampia seminaareja ja koulutustilaisuuksia.

Palvelumuotoiluun eli palveluiden kokonaisvaltaiseen kehittämiseen liittyen järjestetään seminaari ja työpaja Kauhavalla. Green Care -aiheesta pidetään seminaari Alajärvellä.

Mielenkiintoinen on myös 2.11. Kauhavalla järjestettävä tilaisuus, jonka teemana on kansalaisten, järjestöjen ja kuntien kumppanuus rakennettaessa tulevaisuuden hyvinvoivia kuntia. Aiheesta tulee alustuksen pitämään kansalais- ja järjestötoiminnan asiantuntija Ritva Pihlaja.

Aisaparin rahoittamiin hankkeisiin tutustutaan Lapualla. Lauantaina 28.10. järjestetään hankekiertue eli bussimatka, jonka aikaan pääset tutustumaan siihen, millaisia hankkeita Aisapari on Lapualla rahoittanut. Osassa hankkeista pääset tutustumaan paikan päällä ja osasta kerrotaan bussimatkan aikana. Kohteita on monenlaisia ja tiedossa on mielenkiintoinen päivä.

Kestävät kylät -hanke järjestää teemaan liittyviä tilaisuuksia loppuvuoden aikana ja etsinässä on myös kyliä, jotka ovat aktiivisesti ottaneet ympäristöasiat huomioon omassa toiminnassaan ja edistäneet omalta osaltaan kestävää kehitystä. Toivottavasti kalenteristasi löytyi vielä tilaa mielenkiintoisille alueella järjestettäville tapahtumille.

Nähdään kylillä!

Mervi Niemi-Huhdanpää

toiminnanjohtaja