Aisapari

Vuosi 2017 on lähtenyt käyntiin vauhdilla ja tarjolla on jälleen monenlaista toimintaa, neuvontaa ja rahoitusta Aisaparin alueen kylille. Jotta viestit kulkisivat perille saakka, toivomme teidän täyttävän  olevan KYSELYLOMAKKEEN. Lataa lomake koneellesi, vastaa kysymyksiin, tallenna ja lähetä liitetiedostona osoitteeseen aisapari@aisapari.net. 

Voit vastata myös google-lomakkeella TÄSSÄ LINKISSÄ

Lomakkeen toisella sivulla on kysymyksiä kylän kokoontumistilasta - kylätalosta, seurantalosta tai muusta kylällä sijaitsevasta tilasta, jota on mahdollista varata esim. tapahtumien järjestämiseen. Pyydämme vastaamaan siihenkin osuuteen soveltuvin osin, olipa kylällä sitten kylätalo tai vaikka metsästysmaja.

Yhdistystyskoulutusta kansalaisopistoissa

Kylille-hanke järjestää yhdessä Järvilakeuden kansalaisopiston kanssa YHDISTYSTOIMINTA NOUSUUN -illan Evijärven koulukeskuksessa ke 1.2. klo 18 alkaen. Tervetuloa yli kuntarajojen! Illan aikana kuulet hyviä vinkkejä, miten yhdistyksen toimintaa voi aktivoida ja saada mukaan uusia kasvoja. Kouluttajana on Aino-Maija Sirén PLU:sta. Maksuton tilaisuus, ilmoittaudu www.jlakeus.fi.

Sata askelta Suomen tulevaisuuteen -kansalaiskeskusteluihin kutsutaan kaikkia Aisaparin alueen kyliä osallistumaan: helmikuussa järjestettäviin keskusteluihin on kutsu liitteenä. Tilaisuudet järjestetään yhteistyössä Järvi-Pohjanmaan, Järvilakeuden ja Lapuan kansalaisopistojen kanssa.

Kansalaisopistot tarjoavat yhdistysväelle muutakin tärkeiden taitojen opetusta, esimerkiksi ensiapu- ja järjestyksenvalvojakursseja.

Maalis-huhtikuulla on luvassa Lappajärvellä yhdistystoimijan tietotekniikka- ja viestintäkurssi.

Lapualla saa apua tietotekniikkapulmiin kansalaisopiston Mediapajan ATK-klinikalta tiistaisin. Varaa aika!

Helmikuussa alkaa Lapualla yhdistystoimijoille soveltuva kotisivukurssi. Opettajana toimii Kai Hannulabacka.

... ja miehiä kannustetaan osallistumaan Suomi 100 -merkeissä Lapualle www.miestanssipidot.fi

Avoimet kylät kesäkuussa

Valtakunnallinen Avoimet kylät -teemapäivä pidetään lauantaina 10.6. Tänä vuonna päivä on mukana SUOMI 100 -ohjelmassa ja mukaan toivotaan mahdollisimman monia kyliä tarjoamaan ohjelmaa. Mitä teidän kylällänne tapahtuu kauniina kesälauantaina? Ilmoita Aisaparille niin laitetaan tilaisuus tiedoksi Suomen kartalle!

Kauhavalla pidetään teemapäivänä Maailman kylät -tapahtuma, jossa kylät voivat esitellä toimintaansa ja palvelujaan, tehdä varainhankintaa tai esittää ohjelmaa. LSK Business Park on luvannut tapahtuman käyttöön alueella sijaitsevan maatilan. Ota yhteyttä, mikäli yhdistyksesi tahtoo tulla mukaan: jenni.koivumaki@kauhava.fi tai paivi.kultalahti@aisapari.net

Anna muutoinkin tietoa, mitä kylälläsi tapahtuu, Aisapari auttaa mielellään tapahtumien tiedotuksessa ja järjestelyissä. Facebookissa kannattaa liittyä Aisapari-ryhmään sekä käydä tykkäämässä mm. Intoa Aisaparin alueella ja Eteläpohjalainen kylätoiminta -sivuista!

Kestävää kylätoimintaa ja turvallisuutta

Kylille-hanke tarjoaa kylille apua esimerkiksi kyläsuunnittelussa ja kyläturvallisuuspäivän järjestämisessä, josta tietoa LIITTEESSÄ ja sivulla kyläturvallisuus.fi.

Aisaparilla on lisäksi useita muita hankkeita, joista kylät saavat apua ja neuvontaa, esimerkiksi Kestävät kylät sekä Energiatietoa kylille, jota hallinnoi Thermopolis Oy. Jos toivotte kyläiltaa esim. lämmitystavan valinnasta tai valaistuksesta ja tarkoitukseen sopivien lamppujen valinnasta, ota yhteyttä Johanna Punkariin puh. 044 738 0022 tai johanna.punkari@thermopolis.fi

Pidetään yhteyttä!

Aisapari / Kylille-hanke

Päivi Kultalahti p. 0400 239 359

paivi.kultalahti@aisapari.net

p.s. Kutsu Aisapari yhdistyksenne kokoukseen, pistetään pallo liikkeelle ja kenttä rullaamaan!