Aisapari

Leader Aisaparin perinteiset kyläviikot järjestetään jälleen lokakuun lopussa. Perinteisten tapahtumien, kuten kyläelokuvafestivaalin ja jukoillan lisäksi on ohjelmassa tänä vuonna uusi tempaus: kulttuurilla maustettu ravintolapäivä, johon kutsutaan väkeä yli kylä, kunta- ja kansallisuusrajojen.

Päivän ohjelman toteuttamiseen osallistuu liki parikymmentä tahoa kulttuuri- ja kyläyhdistyksistä vastaanottokeskukseen, kansalaisopistoon ja seurakuntiin saakka. Myös hanketoiminta on vahvasti mukana järjestelyissä, etenkin Suomen Kylät ry:n hallinnoima Stea-hanke ”Koti kylään – maahanmuuttajat osallisiksi paikallisyhteisöön” ja kirkkohallituksen Yhteinen keittiö -kärkihanke. Aijjoos-toiminta verkottaa paikalle ikäihmisiä ja 4H:n Läheltä lautaselle -hanke osallistaa myös nuoret mukaan tempaukseen.

Eteläpohjalaiset Kylät ry toivoo paikallisten kylien osallistuvan joukolla tempaukseen. Etelä-Pohjanmaan nuorisoseuran Kotiseutu kotoisaksi -hankkeella on sama toivomus: yhdessä tekemisen kautta tulemme tutuiksi ja opimme arvostamaan sekä toisten että omaa kulttuuriamme.

Tarkoitus on tarjota ohjelmaa ja tekemistä kaikenikäisille. Suuhunpantavaksi katetaan eri kansallisuuksien maistiaispöytiä ja tärkeänä osana on myös ruuan valmistaminen yhdessä paikan päällä.

Tilaisuus pidetään Ruotsalan monitoimihallilla lauantaina 27.10.

Tervetuloa myös muihin kyläviikkojen tapahtumiin!

Kylät, kulttuurit ja kansallisuudet yhdistävän ravintolapäivän suunnitteluun osallistuu monitaitoisia osaajia ja osallistajia.