Aisapari

Järviseutu-Seuran OutdoorsLife-hanke on tehnyt merkittävää työtä Lappajärven meteoriittikraatterin merkityksen esiinnostamisessa – ja työ jatkuu muun muassa georeitin ja planeettatietokeskuksen kehittämisen merkeissä.

Tänä syksynä hanke ja Aisaparin edustajat osallistuivat Saarte Geoparkissa Saarenmaalla pidettyyn kansainväliseen konferenssiin. Matkalla vahvistui entistä selkeämmin visio Kraatteri-geoparkin perustamisesta.

Geoparkit säteilevät toimintaa laajasti ympärilleen. Nyt on aika kartoittaa koko Aisaparin alueen luontokohteet.

Erilaisiin tarkoituksiin tehtyjä selvityksiä on jo paljon olemassa, ja siksi Aisapari on hakenut hanketta, jolla selvityksistä saatu tieto kootaan yhteisen otsikon alle. Selvityksen kokoaa fil.toht. Teemu Öhman. Mikäli tahdot antaa selvitykseen tietoa, hänen sähköpostinsa on Teemu.Ohman@PlanetaryScience.fi ja puhelin 040 566 7143. Teemu Öhman on kuvassa keskellä, oikealla OutdoorsLife-projektin vetäjä Hannu Nevala.

Musiikkia ja lähiruokaa

Saarenmaan matkalla vierailtiin myös paikallisessa Leader-ryhmässä virittelemässä yhteistyötä.

Aiesopimus syntyi nuorten bändileiritoiminnan yhteishankkeesta, ja lisäksi kehiteltiin kylämatkailuun ja lähiruokaan liittyviä kansainvälisiä yhteistoimia.

Norjalaisen kraatteriharrastajan seurassa Teemu Öhman (kesk.) ja Hannu Nevala (oik.). Oikeanpuoleisessa kuvassa LAG Saaremaan ja Aisaparin väkeä yhteiskuvassa.