Aisapari

Suomen askeleet -kansalaiskeskusteluja järjestetään helmikuussa meidän alueellamme kaikkiaan kolme: Lapualla, Kauhavalla ja Alajärvellä. Jokaisessa keskustelussa noin kolmekymmentä ihmistä saa kattavan tietopaketin siitä, mitä haasteita ja mahdollisuuksia tulevaisuus asiantuntijoiden mukaan tuo. 

Valtakunnallisen verkkovideon jälkeen saamme kuulla oman alueemme alustuksen, joka pitää maakuntajohtaja Asko Peltola.

Sen jälkeen keskustellaan pöytäkunnittain avoimen demokratian World Cafe -menetelmällä kolmesta Suomen tulevaisuuteen liittyvästä kysymyksestä ja valmistellaan ratkaisuja tuleville sukupolville.

Kysymykset käsittelevät sähköisten palvelujen isoja rakenteellisia muutoksia, eriarvoisuuden tasoittamista ja paremman huomisen rakentamista. Huomiot, ideat ja ehdotukset kirjataan ylös ja tilaisuuden päätteeksi jokainen keskusteluun osallistunut pääsee kommentoimaan ja äänestämään ideoita.

Yhdessä valmistelemamme 100 askelta kootaan yhteen ja luovutetaan keskustelupaikkakuntien ja koko maan poliittisille päätöksentekijöille. Paikalliset keskustelut antavat näin pohjaa alueen tuleville strategioille ja kuntasuunnitelmille!

Hanketta koordinoi Kansanvalistusseura ja sen toteuttamisessa on mukana kymmeniä kansalaisjärjestöjä. Meidän alueellamme keskusteluja järjestävät yhteistyössä Järvi-Pohjanmaan, Järvilakeuden ja Lapuan kansalaisopistot ja Leader Aisapari. Hanke on mukana Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -ohjelmassa.

Jokaisen kansalaisopiston sivulle on avattu linkki, jolla voit ilmoittautua mukaan Sata askelta Suomen tulevaisuuteen -keskusteluun. Ryhmiin pyritään saamaan mahdollisimman laaja edustus alueen kaikista kansalaispiireistä ja ikäryhmistä. Ilmoittautua voit myös puhelimitse opistojen tai Aisaparin toimistoille.

Ensimmäinen keskustelutilaisuus pidetään Lapualla keskiviikkona 15.2. Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa ja Kauhavalla torstaina 16.2. Hela-ravintolassa Yrittäjäopistolla. Alajärvellä tilaisuus on tiistaina 21.2. Jamilla Hoiskontiellä. Kaikki tilaisuudet alkavat iltakuudelta.


Tule mukaan suunnittelemaan Suomen tulevaisuutta, kutsuvat Mervi Niemi-Huhdanpää Aisaparilta (vas.), Terhi Sirén Lapuan kansalaisopistosta, Leea Keto (oik.) ja Mari Takamaa (takana vas.) Järvilakeuden kansalaisopistosta ja Aulis Hautamäki Järvi-Pohjanmaan kansalaisopistosta.