Aisapari

Aisaparilla panostetaan tällä toimikaudella kansainvälisyyteen Jalat mullassa, tuntosarvet maailmalla -kansainvälistymisen aktivointihankkeen avulla. Sen aikana on jo saatu luotua uusia kontakteja ympäri Eurooppaa. Muun muassa Romaniasta ja Puolasta on tullut vierailijaryhmiä tutustumaan Aisaparin alueen toimintaan ja hankkeisiin. 

Romaniasta tuli vieraaksi kolmen hengen ryhmä 1.-5.4. Tara Gugulanilor -nimisestä Leader-ryhmästä. Heidän kanssaan kierreltiin jokaisessa Aisaparin alueen kunnassa, samalla esitellen alueen toimintaa ja hankkeita, joita alueella on saatu aikaan.

Puolasta tuli vierailulle kolmen hengen ryhmä, jotka edustivat Stowarzyszenie Srodkowopomorska Grupa Dzialania -nimistä Leader-ryhmää. Heidän vierailunsa 23.5. oli vain yhden päivän pituinen, joten heille järjestettiin pieni seminaari Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa Lapualla. Seminaarissa oli Aisaparin ja Liiverin hanketoimijoita esittelemässä omia hankkeitaan. Tällä tavoin vieraat saivat mahdollisimman monipuolisen kuvan siitä, mitä hankerahoituksella on täällä saatu aikaan.

Molemmat ryhmät olivat erittäin tyytyväisiä vierailujen antiin ja he hämmästelivät alueen toimijoiden aktiivisuutta. Vierailut olivat hyvin hedelmällisiä, sillä niiden aikana syntyi uusia yhteistyö- ja oman alueen kehittämisideoita sekä vieraille että Aisaparin omalle alueelle. On hienoa, että Aisaparin aluetta saadaan kansainvälisemmäksi myös tällaisten vierailujen järjestämisen kautta.

Puolalaiset vieraat tutustuivat Aisaparin ja Liiverin hanketoimintaan Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa Lapualla.