Aisapari

Aisaparin puheenjohtajuus vaihtui hallituksen järjestäytymiskokouksessa kauhavalaiselta Marketta Kankaalta lapualaiselle Martti Vauriolle. Varapuheenjohtajaksi valittiin Sari Kujala Lappajärveltä ja sihteeriksi Aulikki Salo Kauhavalta.

Martti Vaurio tutustui Aisapariin ensimmäisen kerran nelisen vuotta sitten. Hän hän oli vetäjänä Lapuan Virkiän hankkeessa, jossa hankittiin yhdistyksen käyttöön liikkuva toimitsijatila.

– Kaikki sujui erittäin joustavasti ja lopputulos oli onnistunut, Martti Vaurio sanoo.

Aisaparin tärkeimpänä tehtävänä hän pitää paikallisten toimijoiden innostamista ja motivointia.

– Tämä tarkoittaa tiedottamista, hankeneuvontaa ja ylipäätään avointa toimintaa, jotta mahdollisimman moni alueen toimija voi hyödyntää Aisaparin kehittämisosaamista. Avainsana on paikallinen kehittäminen.

Aisaparin toiminta on Vaurion mielestä hyvällä tolalla.

– Käsittelemme paljon alueen toimijoiden hankkeita, mutta oman toiminnan kehittämistäkään ei pidä unohtaa. Sote-maku-uudistus tuo suuria muutoksia moniin asioihin. Leader-ryhmien rooli ja toimintaympäristö tulevat myös muuttumaan.

Aisaparin hallituksessa työstäminen on aloitettu ja tavoitteena on, että pystymme muuttuvassa toimintaympäristössä kehittämään toimintatapojamme vastaamaan koko Aisaparin alueen toimijoiden tarpeita.