Aisapari


Kauhavalla sai kokeilla muun muassa puujaloilla kävelyä.

Yli 80 järjestöä Kauhavan ja Evijärven alueilta esitteli toimintaansa Järjestömarkkinoilla Kauhavan Nuorisoseuralla 7. toukokuuta. Yleisöllä oli mahdollisuus tutustua vapaaehtoisvoimin toimivien yhdistysten toimintaan. Katso videokooste tässä linkissä.

Vastaavat tapahtumat pidettiin Alajärvellä 6.5. ja Lapualla 9.5.

Tapahtuman tavoitteena oli osoittaa tiedolla ja toiminnalla, mikä merkitys vapaaehtoistyöstä ponnistavalla järjestötoiminnalla on. Järjestötoiminta on jokaista asukasta varten, ja se on mukana asukkaisen arjessa monella tavalla.

Järjestömarkkinoiden ohjelmaan kuuluneen paneelin teemana oli kuntien ja järjestöjen välinen yhteistyö. Panelistit keskustelivat muun muassa siitä, millaista tukea järjestöt tarvitsevat kunnilta.

Paneelissa olivat mukana Kansalaisopiston rehtori Leea Keto, Kauhavan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ville Virrankoski, Evijärven kunnanhallituksen puheenjohtaja Terhi Kultalahti, Evijärven liikunta- ja vapaa-ajanohjaaja Mika Koskela, Eläkeliiton Evijärven yhdistyksen puheenjohtaja Matti Kuusisaari ja Kauhavan Kanuunoiden valmennuspäällikkö Jari Risikko. Paneelin vetäjänä toimi Komiat-lehden päätoimittaja Marianne Lähde. Koostevideo paneelista linkissä.

Alajärvellä paneeliin osallistuivat Alajärven peruspalvelujohtaja Tanja Penninkangas, Tarja Åkerman SPR:stä, Vimpelin kunnanjohtaja Sami Gustafsson ja Lappajärven Veikkojen puheenjohtaja Reijo Kärnä. Paneelin veti Alajärven seurakunnan tiedottaja Tiina Akomeah.

Lapualla paneelin veti Lapuan Sanomien päätoimittaja Tarja Kojola ja siihen osallistuivat kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikatoimesta Susanna Oversteyns ja Niko Savinainen, perusturvasta Carita Liljamo ja järjestöjen edustajina Tuija Vuori ja Seppo Saranpää.

Järjestömarkkinat -tapahtumassa Kauhavalla oli joidenkin arvioiden mukaan noin 600 kävijää, vaikka kolea ja tuulinen kevätsää verottikin kävijöiden määrää. Erittäin ilahduttavaa oli se, että järjestötoimintaan kävi tutustumassa erittäin runsaasti myös lapsia ja nuoria. 400-600 kävijää kokosivat myös Alajärven ja Lapuan tapahtumat

Tapahtuman jälkeen järjestetyn palautekyselyn mukaan lähes kaikki vastanneet ilmoittivat olevansa valmiit osallistumaan tapahtumaan, mikäli vastaava tapahtuma järjestettäisiin uudelleen.

Tapahtumien järjestelyistä vastasivat tarkoitusta varten perustetut kuntatiimit.

Järjestömarkkinat -tapahtuman jälkeen Kauhavan Nuorisoseuralla meno jatkui Järvilakeuden kansalaisopiston iltamien merkeissä iltamyöhään saakka ja Lapualla siirrytiin kuulemaan iltamusiikkia Alajoki-salissa.

Alajärvellä pääsi maistelemaan nokipannukahvia.


Lapualla urakoitiin linnunpönttöjä.