Aisapari

Maailman Suurimmat Talkoot -tapahtuma järjestettiin syyskuussa 2015. Tapahtuman teemana olivat nuoret. Leader-hankkeissa talkoot ovat mainio tapa kuitata omarahoitusosuutta. Kampanjan tavoitteena oli kasvattaa uutta talkoosukupolvea, joka osaa puhaltaa liekkiä yhteiseen hiileen. Ja mikä parasta – tuloksista voidaan iloita yhdessä!

Aisaparin alueelta kampanjaan ilmoitettiin 18 talkootapahtumaa. Osallistujia oli kaikkiaan 556 ja tehtyjen talkootuntien määrä oli 553 tuntia. Valtakunnallisena tavoitteena oli miljoona talkootyötuntia.

Maailman Suurimmat Talkoot -teemaviikon järjestämisestä vastasivat Suomen Leader-ryhmät ja maaseutuverkostopalvelut.

Aisaparin oma talkootapahtuma oli Ideatalkoot. Ideatalkoissa lapsilta ja nuorilta kerätään tietoa siitä, millaisia harrastuksia heillä tällä hetkellä on ja millaisia toiveita heillä on harrastustoiminnan kehittämiseksi ja monipuolistamiseksi. Ideoita kootaan Ideatalkoot.net-sivuston kautta.

Samalla sivustolla yhdistykset ja yhteisöt saavat kertoa, millaista toimintaa heillä on nuorille ja millaisia tulevaisuuden suunnitelmia heillä on. Kyselyssä tiedustellaan myös yhdistysten välisestä ja kunnan kanssa tehtävästä yhteistyöstä.

Teemaviikon aikana Aisaparin alueella oli vieraita Virosta. Vierailijat poikkesivat Kauhavalla Pernaan koululla, jossa 5.–6-luokan oppilaat ja opettaja Teija Lampinen osallistuivat Ideatalkoisiin. Kyläyhdistys on hanketoiminnan avulla rakentanut koulun pihamaalle huvimajan ja hankkinut leikkivälineitä.

Ideatalkoot jatkuvat!

Ideatalkoiden kautta saaduista ideoista kerrotaan tarkemmin Aisapari-viikolla, kun Vimpelin kunnantalolla pidetään avoin kyläsuunnitteluilta perjantaina 30.10. klo 18. Järjestelyissä on mukaan Vimpelin kirkonkylän kyläyhdistys ja tarkoituksena on ideatalkoiden esittelyn lisäksi miettiä ideoita Vimpelin keskustaajaman kehittämiseen ja kohennusten toteuttamiseen.

Yhteenveto Ideatalkoiden ideoista löytyy myös Ideatalkoot.net-sivustolta ja sinne voi edelleenkin lisätä ideoita!