Aisapari

Linja-autossa oli tunnelmaa, kuin Aisapari järjesti hankekierroksen Evijärven ja Lappajärven alueille 20. syyskuuta. Retki Itäkylään iltakahville kiinnosti, autossa oli vain yksi vapaa istumapaikka.

Matkan aikana kehittämissuunnittelija Päivi Kultalahti kertoi Aisaparin toiminnasta sekä Evijärven ja Lappajärven alueella rahoitetuista hankkeista. Kestävät kylät -hankkeesta kertoi hankevetäjä Aana Vainio. Maahanmuuttajien kotoutuminen eli MaaKoto-hankkeen hankevetäjä Aino Alppinen kertoi omasta hankkeestaan ja hankkeessa tehdyistä toimenpiteistä.

Ensimmäisessä vierailukohteessa Börje Strömsund esitteli BSJ Tec Oy:n toimintaa. BSJ Tec Oy:n toimialana on nostolaitteiden tarkastus, korjaus ja huolto.

Itäkylässä, Rantakankaan koulun yhteydessä oleva kuntosali oli seuraava vierailukohde. Hankkeen etenemisestä ja kuntosalin toiminnasta kertoivat Esa Takala ja Reijo Hilli.

Iltakahvit juotiin Itäkylän Nuorisoseuralla. Nuorisoseuralla on tehty mittava remontti ja tilat ovat nyt hyvässä kunnossa. Parhaillaan kunnostetaan keittiötä ajanmukaisesi.

Itäkylän nuorisoseuran toimintaa esitteli yhdistyksen sihteeri Raili Murtoniemi-Rantakangas ja seuran komeassa salissa Kimmo Siukola kertoi elämää helpottavista mobiilisovelluksista. Evijärven yrittäjien hankkeena hän on kehittänyt Evijärvi-applikaation, jossa älypuhelimen tai tabletti-tietokoneen kautta saa kattavasti tietoa Evijärvellä tarjolla olevista palveluista ja tapahtumista.

Paluumatkalla Evijärven Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Jani Takamaa kertoi yrittäjäyhdistyksen hallinnoimasta Elinvoimainen Evijärvi -hankkeen kuulumisista.

Seuraava hankekierros järjestetään Lapualla 28.10.

Lapuan hankekierros järjestetään päiväretkenä lauantaina 28. lokakuuta ja liikkeelle lähdetään Kulttuurikeskus Vanhasta Paukusta. Ilmoittautumiset sähköpostilla paivi.kultalahti@aisapari.net tai puhelimitse 0400 239 359. Lisätieto LINKISSÄ

Ensimmäisenä kohteena esitteli Börje Strömsund (toinen oik.) BJS Tec:in toimintaa.