Aisapari

Etsitään työtilaa, jossa internetyhteydet ja kahvinkeitin toimivat sekä on mukava työpöytä ja -tuoli. Tarve olisi satunnaisesti yhdelle päivälle viikossa tai vakituisesti joka työpäivälle. Mukavat kanssatyöskentelijät ovat plussaa.


Onko sinulla etätyöskentelyyn sopiva tila, haluaisit tarjota palveluja etätyötilan isännöimiseen tai oletko kiinnostunut yhteisöllisten etätyötilojen kehittämisestä?

Viime päivinä etätöiden tekeminen on tullut monelle tutuksi. Kun palataan takaisin normaaliin arkeen, etätyötä voidaan tehdä myös yhteisöllisesti yhteisissä etätyöskentelytiloissa.

Tarve etätöihin on yksilöllistä. Joku tekee omaa asiantuntijatyötään säännöllisesti etänä, käyden vain tarvittaessa työpaikallaan. Toinen tarvitsee etätyötilan pitkittääkseen viikonloppuvierailua kotikulmilla. Kolmas limittää lomansa ja työntekonsa yhteen.

Leader Aisaparin alueella on alkanut hanke Rural Working Hubs - Maaseudun yhteisölliset etätyötilat, jossa etsitään etätyötiloiksi sopivia tiloja, välitetään tietoa yhteisöllisten työtilojen perustamisesta sekä kootaan yhteen olemassa olevat etätyötilat.

Tavoitteena on luoda asianmukaisia ja houkuttelevia etätyötiloja ja yhteisöllisiä työtiloja ja tehdä ne löydettäväksi alueen omille asukkaille, vapaa-ajan asukkaille sekä muille tilapäistä työskentelytilaa tarvitseville.

Etätöiden tekemiseen tarvitaan asianmukaiset tilat: toimistokalusteet, internet-yhteydet, tulostin, sosiaalitilat, tila hiljaiseen työskentelyyn, tila yhteisölliseen työskentelyyn, tilaa omien tavaroiden säilytykseen… Toimivan etätyötilan varustetason määrittää etätyönteon luonne, etätyötila voi olla toimiva minimivarusteillakin.

Rural Working Hubs on Leader Aisaparin hallinnoima kansainvälinen hanke. Hanketta toteutetaan yhteistyössä Järvi-Pohjanmaan Yrityspalveluiden kanssa. Hankkeen kansainvälisenä kumppanina toimii irlantilainen Longford Local Community Develepment Committee.

Tässä vinkki sinne kotikonttoreihin, miten omaa työn tekemistä voi kehittää. Ulla Vilkmannin luento oman työn johtamisesta etätöissä tässä LINKISSÄ.

Minä tehostan työaikaani sillä, että keksin paljon erilaisia leikkejä 1 v. villiviikarilleni, jotta päiväunet olisivat mahdollisimman pitkät.

Heli Talvitie
heli.talvitie@aisapari.net
puh. 044 238 2014