Aisapari

Kolmas FinEst Bändileiri järjestetään 17.-18. kesäkuuta Alahärmässä. Kansainväliselle bändileirille saapuu noin 50 leiriläistä Suomesta ja Virosta.

FinEst bändileiri on kansainvälinen yhteistyöhanke, jossa yhteistyökumppaneina ovat Aisapari- ja Mansikka -leader-ryhmät Suomesta ja Saarte koostöökogun leader-ryhmä Virosta. Mukana käytännön järjestelyissä ovat Järvilakeuden kansalaisopisto ja Sisä-Savon kansalaisopisto.

Hanke on kolmivuotinen. Ensimmäinen leiri järjestettiin Virossa Saarenmaalla viime vuoden keväällä, viime syksynä leiri oli Suonenjoella, ja nyt leiri järjestetään Aisaparin alueella. Leiriläiset saapuvat sunnuntai-iltana ja varsinainen leiri kestää kaksi päivää. Kahden päivän aikana soittajat opettelevat kaksi suomenkielistä, yhden englanninkielisen ja yhden virolaisen kappaleen.

Tiistai-iltana 18. kesäkuuta järjestetään yhteiskonsertti, jossa kuullaan muun muassa leiriläisten opettelemat kappaleet. Härmä-salissa järjestettävään konserttiin on kaikilla vapaa pääsy.

Yhteiskonsertit ovat huikeita elämyksiä, tämä kuva on Saarenmaan leiriltä. Konsertit ovat yleisölle avoimia ja maksuttomia, tule kuulolle 18.6. klo 18 Alahärmän koulukeskuksen Härmä-saliin.