Aisapari

Valtakunnallinen Avoimet kylät -teemapäivä pidetään lauantaina 10.6. Tänä vuonna päivä on mukana SUOMI 100 -ohjelmassa ja mukaan toivotaan mahdollisimman monia kyliä tarjoamaan ohjelmaa.

Mitä teidän kylällänne tapahtuu kauniina kesälauantaina? Ilmoita Aisaparille niin laitetaan tilaisuus tiedoksi Suomen kartalle! Ilmoita tapahtuma sähköpostilla osoitteeseen kylille@aisapari.net tai soittamalla Kylille-hankkeen työntekijöille, katso yhteystiedot.

Tapahtumia on ilmoitettu mukaan jo muutamia, luvassa on mm. Kriuhnaasuja, peräkonttikirppistä ja lähiruokaan liittyvä tapahtuma. 

Kauhavan lähimatkailu esittäytyy kylätapahtumassa

Kauhavalla suunnitellaan teemapäiväksi kylien ja yhdistysten yhteistä tempausta, jonka teemana on lähimatkailu. LSK Business Park on luvannut tapahtumaa varten käyttöön Eskolan talon ja pihapiirin.

Kaupungin, seurakunnan, kansalaisopiston ja yhdistysten edustajia kokoontui Aisaparin toimistolle suunnittelemaan alustavasti tapahtumaa. Yhdessä tuumin todettiin, että Kauhavan kylillä on paljon hienoja luonto- ja eväsretkikohteita, tapahtumia ja liikuntapaikkoja, joita kyllä kelpaa esitellä. Tunnetko sinä esimerkiksi Vallamin, Kirkkopakan, Kitkan, Yliviitalan tai Pakkaskallion? Entä kylien tapahtumatarjonnan?

Kesäkuun 10. päivän tapahtumassa on tarkoitus tarjota ohjelmaa kaikenikäisille, muun muassa musiikkia, frisbeegolfia, poniajelua, työpajoja ja suuhunpantavaa. Myös matkailuyrittäjät ovat tervetulleita esittelemään tarjontaansa.

Tapahtumaan kutsutaan mukaan kaikki kauhavalaiset kylät ja yhdistykset. Tiivis kolmen tunnin tempaus on erinomainen tilaisuus tuoda esiin kylän tai yhdistyksen palvelutarjontaa ja tehdä vaikka vähän varainhankintaakin. Yleisön toivotaan lähtevän liikkeelle yli kylä- ja kuntarajojen koko perheen voimin.

– Tällainen yhteinen tempaus on hyvä tilaisuus saada yhdistysten toimintaan mukaan myös uusia jäseniä ja harrastajia.

Tervetuloa ideoimaan yhdessä teemapäivän sisältöä!