Aisapari

Etelä-Pohjanmaan keramiikka-alan kehitystä tukemassa

Aisaparin tekemään työhön kuluu maaseudun kehittämistä laajalla saralla. Työ ei ole pelkästään Leader-ohjelman ja hankkeiden toteuttamista. Kylien kehittäminen ja osallistuminen alueen elinkeinojen tukemiseen on osa työtä. Näiden kautta saadaan lisää tietoa ja yhteistyökumppaneita Aisaparin alueelle.

Yksi tällainen kumppanuus on Etelä-Pohjanmaan liiton vetämän CLAY-hankkeen kanssa. Hanke on kansainvälinen keramiikka- ja käsityöalan kehittämishanke, joka saa rahoituksen EU:n Interreg-ohjelmasta. Aisapari on mukana hankkeen sidosryhmässä edustamassa maakunnan kaikkia Leader-ryhmiä.

CLAY-hankkeen tavoitteena on luoda parempia kehittämisvälineitä keramiikka- ja käsityöalan yrittäjille. Toimialan on Etelä-Pohjanmaalla pieni. Alan yrittäjiä on muutamia, mutta alan harrastajia ja heidän opettajia on monia. Hankkeen päätavoite on vaikuttaa tulevaan maakuntaohjelmaan, mutta kehittämiskohteita löytyy myös Leader-toiminnasta. Meidän osaamista ja tietoa voidaan vahvistaa luovien alojen liiketoiminnasta ja näin voimme paremmin tukea alueemme keramiikka- ja käsityöalan ihmisiä oman yrityksen kehittämisessä.

Keramiikka-ala on Etelä-Pohjanmaalla pieni, mutta silti alalta löytyy monia harrastajia ja muutamia ammattilaisia. CLAY-hanke nostaa näitä toimijoita esille. Käy katsomassa vaikka hankeen POP UP-näyttelyä Seinäjoen Epstorilla maalliskuun alussa. Millainen olisi sinun mieli tee- tai kahvikuppisi?

Heli Talvitie


Lapualaisen Lintukodon yrittäjä Vuokko Korkeamäki tekee keramiikasta mm. körttiperinteeseen pohjautuvia hahmoja. (Kuva Eliza Kraatari)