Aisapari

Rural Working Hub - maaseudun yhteisölliset etätyötilat

Hankkeen tavoitteena on edistää etätyöntekemisen mahdollisuuksia maaseudulla  ja tarjota työyhteisö  microyrittäjille, freelancereille ja maaseudulla etätyötä tekeville. 

Hankkeessa etsitään hyviä toimintamalleja ja jaetaan tietoa  sekä hyviä käytänteitä etätyötilojen / yhteisöllisten työtilojen  suunnittelusta sekä toimintaperiaatteista. Hanke  kokoaa olemassa olevat etätyötilat yhteen ja löydettäväksi  sähköisesti sekä edistää  uusien etätyötilojen syntymistä  sekä tiloista tiedottamista. 

Hanke on kansainvälinen yhteistyöhanke, yhteistyökumppanina on Longford Local Community Developlment Committee Irlannista. 

Ajankohtaista

Rural Working Hub webinaarin 24.11.2020 aineistot

Webinaariin osallistui yli 90 osallistujaa eri puolilta Eurooppaa. Webinaarissa kuultiin hyvistä käytännöistä ja politiikka toimista Suomessa ja Irlannissa joilla tuetaan etätyöntekemisen lisääntymistä.

Maaseutupolitiikan pääsihteeri Christell Åströn kertoi kuinka monipaikkainen asuminen ja työnpaikkariippumattomuus ovat yksi suomalaisen maaseutupolitiikan pääteemoista. Sami Tantarimäki tiivisti esitykseensä kokonaiskuvan suomen maaseudun etätyöpisteiden tilanteesta- Mikko Markkanen Crazy Townista kertoi miten he ovat rakentaneet useammalle paikkakunnalle yhteisöllisten etätyötilojen verkoston ja miten etötyötila voi toimia yrityskiihdyttämönä. Mii Hiironen Hubittaako-hankkeesta kertoi esimerkin miten Pihtiputaalle on perustettu etätyötila.

Lataa webinaarin aineistot ja tallenne tästä linkistä.  Ilmoita  etätyötila

Kerro tilasi tiedot tämän linkin kautta avautuvalla lomakkeella. 
Ohjeet kyselyyn vastaamiseksi.


Etätyökyselyn vastaukset on julkaistu. Etenkin Järviseudulla on kysyntää  etätyöpisteille. Useat vapaa-ajan asukkaat haluaisivat pidentää lomaansa ja mökkiviikoloppuaan etätöiden avulla.  Lataa kyselyn vastausten yhteenveto  tästä linkistä (pdf).

Virtuaalikahvitunnit - keskusteluja ja vinkkejä etätyötilan perustamiseen noin joka toinen tiistai

 Seuraa hankkeen Facebook-sivuja

Lisätietoja

Projektipäällikkö
Heli Talvitie
p. 044 2382014
sähköposti: heli.talvitie  (at) aisapari.net


Hankkeen toteutusaika: 31.12.2021 saakka
Hankkeen hallinnoija:  Aisapari ry
Paikallinen kumppani: Järvi-Pohjanmaan yrityspalvelu Oy
Kansainvälinen kumppani: Longford Local Community Developlment Committee  
Hankkeen budjetti: 56 600 eur,  Leadertuki  90%