Aisapari

Aisaparikunnat kertovat ​


Alajärvi - kotipaikkakunta Järvi-Pohjanmaalla

"Alajärvellä on tilaa ihmisille asumiseen ja elämiseen. Asumiseen löytyy vaihtoehtoja erilaisista kylämiljöistä ja kaupungin keskustaajamasta läheltä hyviä kauppapalveluja.

Alajärvi tarjoaa virikkeitä erilaisiin harrastuksiin. Paikkakunnalla toimii useita urheiluseuroja ja järjestöjä, jotka tuottavat aktiivista toimintaa lapsille, nuorille ja aikuisille."

​Alajärven kaupunki​
Evijärvi - kunnon pitäjä Pohjanmaalla

"Evijärvi sijaitsee Länsi-Suomen läänissä Etelä-Pohjanmaan Järviseudulla. Paikkakunnalla on keskeinen asema Etelä- ja Keski-Pohjanmaan sekä ruotsinkielisen Pohjanmaan rajakuntana. Kunta on perustettu vuonna 1867.

Runsas kalakanta ja harvinaiset linnut tekevät Evijärvestä mielenkiintoisen luonnonystävän retkeilykohteen. Evijärveä on aikoinaan pidetty jopa Euroopan kalaisimpana järvenä. "

Evijärven kunta

 


Kauhava - yhteistyöllä turvattuun tulevaisuuteen

​"Kauhava on vireästi kehittyvä, maaseutumainen Etelä-Pohjanmaan pohjoisosan hallinnollinen ja kaupallinen keskus. Kaupunki on tunnettu vahvasta yrittäjyydestä sekä hyvästä työllisyystilanteesta. Kaupunki tarjoaa asukkailleen viihtyisän ja luonnonläheisen asumis- ja elinympäristön."


Kauhavan kaupunki​

 

Lappajärven meteoriittikunta - avaruuden tuntua

"Lappajärvi, n. 77 miljoonaa vuotta sitten meteoriitin törmäyksestä syntynyt ja Etelä-Pohjanmaan oloissa ainutlaatuinen maakuntajärvi, tarjoaa lähiseudun asukkaille, mökkiläisille, kesälomalaisille ja muille matkailijoille puitteet, joita ei aivan läheltä löydy.

Lappajärvellä koulutus-, perusturva- ja muut palvelut ovat kunnossa ja työttömyys on maakunnan alhaisimpia, ja harrastusmahdollisuuksia löytyy golfista kesäteatteriin. Kun tähän vielä lisätään järvelle avautuvat upeat maisemat ja järven monipuoliset virkistysmahdollisuudet, tulee väkisinkin mieleen: Täällä on hyvä asua ja elää!"

Lappajärven kuntaLapua - perhekoon kaupunki

"Lapua on kasvava, energinen, toimivien palvelujen sekä monipuolisen kulttuurin ja viihtyisän ympäristön kaupunki, jonka maisemassa vaihtelevat joet, peltolakeudet ja Simpsiön vuori."

Lapuan kaupunki

 


Vimpelissä on vetoa!

"Meteoriittitörmäys synnytti Lappajärven ja yli 100 metriä järvenpintaa ylemmäksi kohoavan Lakeaharjun. Lakeaharjusta on kehittynyt monipuolinen laskettelu- ja vapaa-ajankeskus mökkikylineen. Vimpelin kirkkoa kutsutaan syystä "pyöreäksi kirkoksi". Muotonsa puolesta tämä kaksitoistakulmainen pyöreältä vaikuttava puukirkko on Suomessa ainutlaatuinen. ​Vimpelissä on tiettävästi myöskin maailman ainoa suksitehdasmuseo. Muita nähtävyyksiä ovat Vimpelin Vedon maankuulu pesisstadion Saarikenttä ja Suomen ensimmäisen upseerikoulun, Vimpelin Sotakoulun muistomerkki.​"

Vimpelin kunta