Aisapari


26.4.1999 pidettiin Aisaparin perustamiskokous Kauhavan Yrittäjäopiston auditoriossa. Tuosta päivästä tulee huhtikuussa tasan 20 vuotta! Yhdistyksen virallinen nimi oli tuolloin AISAPARI – Härmänmaan ja Järviseudun kehittämisyhdistys ry, joka myöhemmin on lyhennetty AISAPARI ry:ksi. Tulevan vuoden aikana tulemme esittelemään sitä, miten Aisaparin toiminta ja rahoitetut hankkeet näkyvät alueen eri kunnissa. Lisäksi tuomme esiin hankkeiden vaikutuksia sekä vaikuttavuutta monin eri tavoin.

Leader-ryhmäksi Aisapari valittiin keväällä 2001 ja alueen kehittämiseen saatiin uusia välineitä. Paikalliset toimijat ja alueen asukkaat pääsivät itse hakemaan rahoitusta ja toteuttamaan omia kehittämisideoitaan, Leader-periaatteiden mukaisesti. Kolmikantaperiaatteen mukaisesti koottu hallitus pääsi arvioimaan hankkeiden tarkoituksenmukaisuutta. Alusta asti mukana ovat olleet sekä yritys- että kehittämishankkeet.

- Vuoden 2019 aikana katsellaan siis hieman taaksepäin ja muistellaan, mistä lähdettiin ja mitä tähän saakka on saatu aikaan. Laakereille ei jäädä lepäämään, sillä samaan aikaan kun muistellaan menneitä ja nautitaan saavutuksista, valmistaudutaan myös tulevaisuuden haasteisiin ja siihen, miten myös tulevaisuudessa pidämme oman toiminta-alueemme elävänä, elinvoimaisena ja kilpailukykyisenä, sanoo toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää.

Lue juhlavuoden julkaisu TÄSSÄ LINKISSÄ


#aisapari20