Aisapari

Päivitä maaseutusi - miksi ihmeessä?


Olet ehkä nähnyt tai kuullut maaseutuverkoston "Päivitä maaseutusi" -kampanjan mainoksia mediassa. Tuliko mieleen, että mitä vikaa maaseudussa on, kun sitä pitää päivittää. Tietoturva-aukko?

Ei mitään niin vakavaa, vaan hyvääkin on aina varaa parantaa. Tarkoitus on kertoa, että maaseutuohjelma ja Leader-ryhmät tarjoavat mahdollisuuden kehittää maaseutua monella tavalla.

Kampanjassa kysytään, millainen on maaseutu ja millainen sen pitäisi olla. Taitaa olla niin, että kaikilla meillä on oma käsityksensä maaseudusta. Maaseudulla syntyneet ja kasvaneet näkevät ympäristönsä toisin kuin kaupungissa asuvat tai sieltä maalle muuttaneet. Kuka mahtaa olla oikeassa?

Maaseudusta on moneksi. Sanoisin siis, että jokainen maaseudun käyttäjä on oikeassa. Jokaisen näkemys ja kokemus maaseudusta arvokas. Olisi erityisen hienoa, että yhdistäisimme näitä ja rakentaisimme sen avulla jotain ihan uutta. Innovaatiot tuppaavat syntymään rajapinnoilla, toisilleen aikaisemmin tuntemattomien asioiden törmätessä yhteen.

Törmäillään toisiimme - hyvässä hengessä :)